Assalamualaikum.
Hari ni aku nk share mcm mana nk masak scallop selain drpd kukus/rebus. Bukan resepi complicated sgt pum. Simple and nice je. Mkn dengan nasi panas. Fuhhhh.
Bahan-bahan:
Scallop semangkuk kecil
Bawang putih 5 ulas
Cili 2 biji
Daun bawang
Minyak
Garam dan perasa
Cara-cara:
1) dan tumiPanaskan minyaks bawang putih sehingga kekuningan.
2) Masukkan scallops dan tunggu sehingga 5 minit.
3) Masukkan garam dan perasa
4) Masukkan cili& daun bawang
5) Tutup api jika cukup rasa😆
6) Dah siap!
Simple sangat kan. Tp part nk cuci scallops tu ya ampun. Sejam berdiri. Aku cuci buang perut lilit dia. Kalau taknak buang pum takpe. Sesetengah orang masak sekali dengan shell. Tp scallops yang aku beli ni penuh lumpur. So kene hati-hati sikit.
Selamat mencuba. Jumpa resepi akan datang🍀
No comments:
Post a Comment